Следвайте Гласове в ТелеграмБългарските политици изпълняват поръчки от Запада, като се

...
Следвайте Гласове в ТелеграмБългарските политици изпълняват поръчки от Запада, като се
Коментари Харесай

Митрофанова: С поръчков ентусиазъм българските политици се опитват да отменят всичко свързано с Русия

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Българските политици извършват поръчки от Запада, като се пробват да пренапишат историята и да анулират всичко обвързвано с Русия. Това мнение изрази съветския дипломат в страната ни Елеонора Митрофанова в изявление за ТАСС.

По думите ѝ в София се пробват да ревизират събитията от Руско-турската война от 1877-1878 година, вследствие на която България получава самостоятелност, и да трансформират Конституцията, като анулират държавния статут на Деня на Освобождението, който се празнува на 3 март.

" Опитът за смяна на Конституцията - за пренасяне на националния празник в различен ден - е обвързван с днешната обстановка, опитът да се анулира Русия и всичко, което е обвързвано с нея. България в този момент се пробва да бъде в тренда на актуалния Запад. Вярвам че това, което се случва, е поръчков възторг, опит да се преформатира българското общество, да му се помогне да не помни историята си и в това време да се отклони от разискването на наболелите проблеми, проблемите за създаване на бъдещето “, изрази убеденост съветският дипломат в България.

" Българските политици, стремейки се да разрушат монументи на руските бойци, желаят да нанесат психическа контузия на Русия и да пренапишат историята ", счита Елеонора Митрофанова във връзка дебата за демонтирането на паметника на руската войска в центъра на София.

Според нея, този монумент показва " признателността на българския народ към съветските бойци, освободили Европа от фашизма ", и опитите на десните партии на България " да потвърдят, че руските войски са окупирали България ", да демонтират паметника, приказват за предпочитание за пренаписване на историята. „ Същите опити бяха направени и във връзка с пловдивския Альоша ", показва тя.

Руският дипломат акцентира, че дейностите по демонтирането на паметника са и в прорез с двустранни и междуправителствени съглашения.

Инфо: " Труд "

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР